Je kunt nu ook als bedrijf een AED aanschaffen

Een AED apparaat is een draagbaar voorwerp dat kan helpen bij het reanimeren van mensen. Ook kan het ritmestoornissen van het hart herstellen zodat het hart weer klopt op de manier hoe het zou moeten kloppen. Je kunt een AED aanschaffen maar die kosten kunnen erg hoog oplopen. Toch geeft het altijd een veilig gevoel voor mensen met hartproblemen dat er zo’n apparaat in de buurt is. Hierdoor weten zij namelijk dat er altijd wel snel hulp bij is wanneer er iets mis gaat. Niet alleen mensen met al een hartaandoening hebben kans op het oplopen van een hartaanval of hartstoornissen. Het zou namelijk iedereen kunnen overkomen. Deze apparaten worden daarom ook steeds meer vergoed door overheden en zouden in termijnen terugbetaald mogen worden door bedrijven. Een AED aanschaffen is dus realistisch. 

Inzetten van een AED apparaat 

Het is belangrijk dat een hartritmestoornis of een hartaanval op tijd wordt herkent. Wanneer dit wordt herkent kan er snel gehandeld worden. Als het voorkomt moet als eerst 112 gebeld worden. Dit kan al zorgen dat de patiënt later gelijk behandeld kan worden in het ziekenhuis. Dit moet namelijk altijd gebeuren als iemand deze problemen heeft gehad. Eerst zal je het slachtoffer moeten reanimeren. Dit moet snel gebeuren, Het moet gebeuren aan de hand van borstcompressie. Wanneer dit niet genoeg is moet het AED apparaat geïnstalleerd worden op de borst. Hierdoor zorg je dat de overlevingskans een stuk groter wordt. Om dit goed te kunnen uitvoeren worden ook verschillende cursussen gehouden waar je alles stapsgewijs gaat leren.

AED kopen

Een AED aanschaffen kan aardig duur zijn. Wanneer je bijvoorbeeld in je bedrijf een AED wilt hangen kan je een speciale kast kopen wat duidelijk aangeeft dat daar een AED apparaat in zit. Omdat de prijzen van zowel de kast als het apparaat zo duur zijn kun je ook ervoor kiezen om er een te leasen. Dit bedrag zal dan tussen de €20 en €40 per maand zijn. Het komt ook nog wel eens voor dat deze te vinden zijn op openbare plekken zoals, treinstations en grote steden. 

Gebruiksaanwijzingen

De gebruiksaanwijzing van een AED is zo simpel mogelijk beschreven. Dit is gedaan zodat iemand zonder enige ervaring ermee ook overweg kan. Een AED is er makkelijk te gebruiken. Zo hoeft de persoon die het apparaat moet toepassen alleen te weten waar het geplaatst moeten worden. De rest zal dan voor grotendeels automatisch geregeld worden. Een AED aanschaffen kan dus iedereen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *