Wat houdt Mindfulness online training eigenlijk precies in?

Ik denk dat iedereen wel eens gehoord heeft van het begrip Mindfulness. Maar er zijn niet veel mensen die weten wat het ongeveer inhoudt. Bij veel mensen speelt nog steeds de gedachten dat mindfulness een soort zweverige therapie is voor mensen die niet lekker in hun vel zitten. En aan de ene kant is dat ook wel waar want wanneer je niet zo lekker in je vel zit kan mindfulness zeker een goede oplossing zijn. Echter kan het ook heel erg goed zijn voor je persoonlijke ontwikkeling. Tijdens mindfulness online training train je namelijk je brein. Je krijgt meer inzicht in je eigen capaciteiten en weet dus precies waar jouw krachten en talenten liggen. En dit kan er dan uiteindelijk weer voor zorgen dat jij je een stuk zelfverzekerder gaat voelen en je gaat je daardoor wellicht ook een stuk lekkerder in je vel voelen. 

Mindfulness op de werkvloer

Bij mindfulness online training ligt de nadruk voornamelijk op de werkvloer. Zoals je misschien zelf ook al wel eens ervaren hebt kan de werkvloer zorgen voor erg veel druk en stress. Vooral in de huidige tijd waar je ook nog eens de les moet verzorgen voor je kinderen thuis komen dit soort klachten vaak voor. En het is algemeen bekend dat dit soort zaken niet goed zijn voor je gezondheid. Daarom is het dan ook erg belangrijk om ervoor te zorgen dat dit soort zaken niet te vaak voor komen. Hiervoor kun je dus gebruik maken van mindfulness. Dit gaat er namelijk voor zorgen dat jij beter om leert gaan met de stress die voorkomt op de werkvloer. En het kan dan natuurlijk nog steeds voorkomen dat het je iets teveel wordt. Het verschil is alleen dat je sneller door hebt dat het de foute kant op gaat en dat je dan ook precies weet wat je er aan moet doen. Ook leer je door mindfulness beter communiceren en dat kan natuurlijk ook weer erg handig zijn voor op de werkvloer. 

Voordelen voor de werkgever

Mindfulness online training zorgt er dus voor dat de stress op de werkvloer vermindert. En dat is voor de werkgever natuurlijk ook een voordeel. Het is voor de werkgever namelijk ook van belang dat de werknemers zich op hun gemak voelen. Wanneer de werknemers zich namelijk fijn voelen op werk zullen ze hun werk beter uit kunnen voeren en hangt er een leukere sfeer op de werkvloer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *