Wat is kraamzorg Dordrecht?

Kraamzorg Dordrecht wordt meestal ingezet na de bevalling. De periode na de bevalling noem je de postpartum of postnatale periode. Deze periode duurt meestal tot zes weken na de bevalling. Deze eerste periode na de bevalling is erg belangrijk voor zowel jou als moeder en jouw baby. In deze eerste zes weken is het sterftecijfer onder moeders en pasgeboren baby’s het hoogst. Om duidelijk te maken in medische termen hoever de baby en moeder van de bevalling af zitten wordt een afkorting gebruikt. Dit is Px, x is in dit geval een getal. Als je op P10 zit staat dit gelijk aan de tiende dag na de bevalling. 

Ziekenhuis bevalling

Als je in het ziekenhuis bevalt mag je weer naar huis zodra je medisch gezien stabiel bent. Soms is dit al een vlak na de bevalling. Voor een vaginale bevalling moet je vaak toch nog zo’n een tot twee dagen in het ziekenhuis blijven. Bij een bevalling door middel van een keizersnede is dit vaak wat langer. Dan blijf je vaak nog zo’n drie tot vier dagen in het ziekenhuis. Terwijl jij en je kindje in het ziekenhuis verblijven worden jullie goed in de gaten gehouden. Je wordt gecontroleerd op bloedingen en of je blaas en darmen nog goed functioneren. Ook jouw baby wordt goed in de gaten gehouden. Als alles in orde is en jullie beide gezond zijn mogen jullie naar huis. Vaak staat er dan een verloskundige op jullie te wachten. Dit is onderdeel van kraamzorg Dordrecht.

Fases na de bevalling

De periode na de bevalling kun je verdelen in vijf fases. De eerste fase is de acute fase, dit is de eerste 8 tot 19 uur na de bevalling. Daarna komt de Subacute fase, deze duurt zo’n twee tot zes weken. Vervolgens kom je in de vertraagde fase, deze kan tot wel acht maanden duren. In deze fases zijn gezondheidsproblemen veel voorkomend. Daarom is het ook belangrijk dat je beschikt over goede kraamzorg Dordrecht.

Wat gebeurd er na de bevalling?

Zo’n twee tot vier dagen na de bevalling zal jouw moedermelk doorgaans beginnen op te komen. Vroeger kregen vrouwen die geen borstvoeding gaven, medicijnen om de lactatie te onderdrukken. Dit wordt tegenwoordig niet meer gebruikt. In de eerste periode kunnen er problemen optreden bij het geven van borstvoeding. Ook zul jij minder goed slapen. Je baby wordt s’ nachts namelijk vaak wakker. Een kraamverzorgster kan hierbij helpen. Kijk daarom van te voren naar een kraamzorg Dordrecht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *