Op zoek naar Surinaamse zoete lekkernijen?

Iets te vieren?

Je kent het wel, je zit met je handen in het haar omdat die ene oom weer jarig is of omdat je dochter eindelijk 10 wordt. Ze wilt een verjaardagsfeest, maar niet zomaar een een in een Surinaams thema, maar wat serveer je op een surinaams thema feest. Geen stress met deze handige en leuke tips heb je zo Surinaamse zoete lekkernijen op tafel staan binnen een handomdraai. 

Koken

Om het koken makkelijk te maken heb je hier wat handige tips, want zeg nou zelf hoe begin je nou eigenlijk het bereiden van eten waar je niet veel van weet. Op internet staan leuke en lekkere recepten die in de stijl vallen van Surinaamse zoete lekkernijen. Heb je nou geen idee wat je moet maken? Kijk vooral ook even op Pinterest. Vaak valt het wel even tegen als je het recept moet lezen. De ingrediënten vliegen je om de oren. Het handigste is als je een lijstje maakt met welke ingrediënten je nodig hebt. Vaak kan je deze producten vinden in een buitenlandse supermarkt. Denk hierbij aan een surinaamse winkel, of even online opzoeken. Als je de ingrediënten binnen hebt kan je eindelijk aan de slag. Probeer de producten rustig voor je neer te zetten en bekijk wat je allemaal hebt. 

Zoetigheid

Is de persoon waarvoor je dit lekkere recept maakt een echte zoetekauw? Dan kan je denken aan een lekkere zoeten pudding of een ananascake. Vaak voeg je veel suiker toe aan Surinaamse zoete lekkernijen, het zit tenslotte in de naam. Je kan bijvoorbeeld een saus maken van cranberry met suiker. Of een cassave koekjes, met glazuur. Heb je geen oven? Kijk dan naar recepten waarvoor je geen oven nodig hebt. Of bel een bedrijf voor extra uitleg.

Hartig

Niet iedereen houdt natuurlijk van Surinaamse zoete lekkernijen. Voor deze mensen kan je bekijken of er nog lekkere hartige recepten zijn om te maken, zo is er enorm veel keus om hartige producten te maken. Hierbij kan je bijvoorbeeld aan pittige kippenpootjes denken of aan een Surinaamse pastei. Zijn er allergieën google dan naar een recept zonder het betreffende allergie. Of is er iemand aan de lijn? Denk hierbij aan zo min mogelijk koolhydraten.  Er kan natuurlijk zoveel, weet je het echt niet meer kan je altijd iemand inschakelen met Surinaamse roots. Heb je er echt een zooi van gemaakt? Dan zijn er natuurlijk genoeg websites die bezorgen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *