Stiltedag mindfulness – Een reis naar jezelf

Mensen hebben het geluk ervaren om in stilte te zitten en op die momenten de raadselachtige gave van wijsheid en rijkdom te verwerven. Want in stilte begeef je je naar een andere wereld, waarin je niet langer deel uitmaakt van de voortdurende ratrace van de echte wereld. In deze nieuwe wereld vervaagt het beeld dat je over jezelf en anderen hebt gezien; en wat je ontdekt, zal je misschien verbazen. Sommigen vinden hun weg terug naar huis, terwijl anderen door lagen van onbehagen moeten gaan om de vruchten van stilte te plukken. Maar dat is dan het hele punt van een stiltedag mindfulness.

Wat is mindfulness op een stille dag?

Een stille dag is een mini-retraite, waar je de kans krijgt om je terug te trekken uit de hectiek van alledag, de tijd te nemen en op jezelf te letten. Op deze dag verdiep je je mindfulness-beoefening, zodat je kunt luisteren en dichter bij jezelf kunt komen.

Je drukt op een pauzeknop om het drukke leven van alledag te genezen en te herstellen. Een dag stilte geeft je een hele dag om je mindfulness op te frissen en te verdiepen. Hoe langer en vaker je oefent, hoe meer je je dichter bij je ware zelf voelt.

Wat hoort er allemaal bij?

De retraite begint met een heerlijke smoothie. Tijdens de openingscirkel heb je licht geworpen op je intenties om deel te nemen aan een ‘Dag van de Stilte’. Dan ga je voor een extra lange, zachte yogales om jezelf te helpen uit je dagelijkse routine te komen.

Na yoga word je uitgenodigd om te genieten van een verse, biologische en smakelijke lunch. Na de lunch ga je voor een verhelderende mindfulness-wandeling; gevolgd door mindfulness-meditaties zoals zitmeditatie, ligmeditatie en lopende mindfulness-meditatie. Aan het eind van de middag wordt de stilte doorbroken en deelt iedereen zijn ervaringen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *