Zuid afrika safari

De vele wildparken van Zuid-Afrika verkennen tijdens een boeiende safari

Het mysterieuze Zuid-Afrika of het "Rainbow Country" is wereldberoemd om zijn fascinerende safari's. The Land of Rainbow legt de nadruk op het kleurrijke Zuid-Afrika met zijn rijke cultuur en oude gewoontes. Naast de uitgestrekte woestijn vind je hier ook majestueuze bergen en uitgestrekte glooiende wijngaarden. Zuid-Afrika is een fascinerende combinatie van Afrikaanse cultuur, gevarieerde landschappen en veel wilde dieren. Daarnaast geniet je er van de modernste infrastructuur en alle mogelijke luxe. De gastvrije bewoners staan ​​te popelen om het groeiend aantal toeristen gastvrij te verwelkomen. Een Zuid Afrika safari zul je beslist niet snel vergeten.

Zuid- Afrika of het land van de wildparken

De vele reservaten met de "Big Five" van de wildernis op kop verken je best met een huurauto. Veel particuliere wildreservaten zijn een bezoek meer dan waard. Voorbeelden zijn zeker het West Coast National Park en Limpopo Natural Paradise, in het drielandenpunt tussen Zimbabwe, Botswana en Mozambique. Je raakt er niet uitgekeken op de zeldzame baobabbomen, het armoedige Soutpansbergen en de rijke Venda-cultuur. Om nog maar te zwijgen van Cederberg, Namaqualand, Fish River Canyon en Waterbergen.

Op safari met een plaatselijke gids

De meerderheid van de toeristen verkennen Zuid-Afrika met een safari dwars door de wildparken met een plaatselijke gids. In de regio rond Drakensbergen heb je vele mogelijkheden om te wandelen, onbezorgd paard te rijden en om volop te genieten van oude rotstekeningen. Little Karoo is een overgangsgebied tussen de Galahari-woestijn en de groene kustgebieden van de Garden Route met charmante kustplaatsen zoals Knice, Knysna en Plettenberg Bay.

Wereldwijnen

Zelfs voor wijnliefhebbers is Zuid- Afrika een bevoorrecht land. Ze vinder er beslist een van de vele wereldwijnen naar hun smaak. De Zuid- Afrikaanse wijngaarden strekken zich vooral uit van Kaapstad tot Oudtshoorn met Stellenbosch als middelpunt.

Zon, zee en strand

Zuid- Afrika is ook een vakantiebestemming voor zonnekloppers. Kilometerslange zandstranden wachten vind je er langs de kust ten noorden en zuiden van Durban of ten noorden van Zululand.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *