Cursussen voor docenten

De taak van een leraar bestaat ui, in het kader van een onderwijsinstelling, kennis en vaardigheden over te dragen aan een leerling, een student, een publiek. Lesgeven is geen gemakkelijke taak, het betekent weten hoe je moet begeleiden en ondersteunen terwijl je kennis overdraagt. Dit vereist zelfbeheersing en zelfbeheersing en bovenal veel liefde voor het onderwijzen. Daarom bestaan de Cursussen voor docenten om docenten in hun taak te ondersteunen.

Waarom een leraar coachen?

De leraar is in de eerste plaats een bemiddelaar van kennis en moet een coachende houding aannemen. Maar de coach moet gecoacht worden. De belangrijkste doelstellingen zijn: een kans op professionele diversificatie te bieden aan geselecteerde vrijwillige ervaren leraren (coaches), het behoud van nieuwe leraren in het beroep aan te moedigen, deel te nemen aan hun voortdurende professionele ontwikkeling en gemeenschappen van lespraktijk te ontwikkelen. De Cursussen voor docenten stellen docenten in staat actief deel te nemen aan de evaluatie en verbetering van hun praktijk door de adviezen van de coach toe te passen. Zij worden verwelkomd, begeleid, onderwezen en pro-actief ondersteund. De Cursussen voor docenten stellen de leraar in staat beter met eventuele moeilijkheden om te gaan.

Voor de aanvang van de werkzaamheden, tijdens de eerste maanden en aan het einde van de ondersteuning, begeleiden, adviseren, modelleren en introduceren de coaches de leraren. Voorbeelden van coachingsactiviteiten zijn co-teaching, gezamenlijk lezen, gezamenlijke deelneming aan bijscholing, gezamenlijke vakplanning, gezamenlijke voorbereiding van lessen, uitwisseling van onderwijspraktijken, voorbereiding en uitvoering van gezamenlijke beoordelingen, gezamenlijke excursies, bijhouden van een logboek, enz. De Cursussen voor docenten geven de docenten een zekere zekerheid, veiligheid en zelfvertrouwen. Zij zijn bekwamer en gereed, en beschikken over de nodige wapens en praktijken om uitstekend onderwijs te geven. Van pedagogie tot onderwijs, alles wordt in het werk gesteld om het niveau en de kennis van de lerenden te verhogen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *