Waarom een kostuum voor heren op maat maken?

Een reden waarom mannen graag maatpakken dragen, is dat de doorsnee pakken niet mooi afkleden. Ze kunnen rond het midden te baggy worden en de mouwen kunnen te kort of juist te lang zijn. Een man die vaak pakken draagt, moet de balans opmaken: of altijd in net niet goed zittende pakken rondlopen of investeren in een aantal goede maatpakken. Vaak laat je meerdere pakken maken wanneer je dagelijks een pak draagt. In deze blog lees je meer over de keuzes die komen kijken bij een maatpak voor heren. Vaak gebruikt op de bruiloft, dus hier ligt de focus op.

Kies de juiste stof

Het is voor mannen mogelijk om een ​​deel van hun lichaamswarmte kwijt te raken door het kiezen van de juiste stof voor het kostuum heren. Door het ontwerp van een pak komt er veel extra materiaal dat de man warm houdt. Dit is een veel voorkomend probleem voor mensen die regelmatig maatpakken dragen, met name mannen die hun maatpakken de hele dag dragen. Om het niet te warm of te koud te hebben, kies je een prettige stof. Denk aan zijde, katoen of wol. Iemand die echter maar een paar uur een pak draagt, hoeft zich hier geen zorgen over te maken.

Meerdere kleuren

Er zijn ook situaties waarin een man meer dan één kleur pak wil hebben. De kleermaker kan speciale kleuren bij het maken van een maatpak gebruiken. Waarbij vroeger een trouwpak voor heren vaak zwart was, zijn andere kleuren nu een trend. Denk aan een strandvakantie met beige linnen pak of een blauw pak voor heren. De juiste kleur schoenen, stropdas, gilet en accessoires zijn met andere kleuren dan een zwart pak wel meer een uitdaging. Maak dus de juiste keuze in de kleur hiervoor. Ook de stof, bijvoorbeeld zijde of linnen vraagt andere schoenen of riem dan bijvoorbeeld katoen. Vraag professioneel advies voor je trouwpak alvorens je een keuze maakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *