Alles wat je moet weten over eikenprocessierupsen

Vooral vanwege hun brandharen is de eikenprocessierups erg gevaarlijk voor het welzijn van mens en plant. Ze is al jaren het voorwerp van een hardnekkige strijd. Het doel van mannen is om het te vernietigen. De processie is de oorzaak van het ziek zijn van verschillende levende wezens zoals paarden, honden en mannen. Eikenprocessierups verwijderen is niet eenvoudig. Als u een beginneling bent, begin dan niet! Het is beter om contact op te nemen met een vertrouwd bedrijf dat de werking van zijn beroep beheerst. 

Hoe verschijnt de eikenprocessierups?

De lengte van deze parasiet varieert tussen de 25 en 30 mm. Discreet en grijs of bruin van kleur, deze vlinders gedijen het beste ‘s nachts. Ze onderscheiden zich vooral door de aanwezigheid van een donkere band op de rug. De lengte van hun haren met zilvergrijze reflecties spreekt boekdelen over hun gevaarlijkheid. De rupsen voeden zich voornamelijk met de bladeren van de eik.

In termen van hun levenscyclus hangt het allemaal af van het seizoen waarin we ons bevinden. Eenmaal gedekt kan het vrouwtje in augustus tussen de 100 en 200 liggen. Deze eieren brengen hun winter door op de dunne takken aan de bovenkant van de gasteik. De eieren komen in het voorjaar uit. Pas in april / mei komen de processionarissen samen op de grond en bewegen zich dan in een verlengde rij. In juni en juli worden de larven poppen, ontvouwen zich als vlinders en begint de cyclus opnieuw.

Hoe processierupsen uit eiken te verwijderen?

Deze handeling kost veel tijd. Het verwijderen van dit ongedierte moet met zorg en professionaliteit gebeuren. De meeste bedrijven hebben zorgvuldig geselecteerd  kwaliteitsmateriaal om processierupsen te overwinnen. Afhankelijk van de omvang van het probleem bieden zij je passende en duurzame oplossingen om je uit de business te halen. Hun prijs is redelijk, afhankelijk van de complexiteit van de service.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *