Burn-out en re-integratie

Er kunnen momenten ontstaan in je leven dat je geconfronteerd wordt met de onmogelijkheden van je lichaam en geest. Het elastiek van je geest wat jezelf door allerlei situaties te ver hebt opgerekt, keert niet meer terug in zijn vorm. Jaren van niet luisteren naar je gevoel, je lichaam, je grenzen die je zelf of anderen bent overgegaan, veroorzaken een burn-out waardoor je de energie niet meer hebt op goed te kunnen functioneren in de situatie waarin je op dat moment zat. Voor veel mensen is dit dan ook het moment om met jezelf aan de slag te gaan en als beter mens uit deze situatie te komen.

Re-integratie

Hoe krijg je duidelijk inzicht hoe je gevoel vaak van slag kan zijn bij een burn-out. In plaats van direct te kijken en de vraag te beantwoorden hoe kan ik zo snel mogelijk weer aan de slag, is het juist veel beter om te kijken op welk gebied je ondersteuning nodig hebt om als een andere persoon weer terug te keren in het werkproces. Door te kijken naar bijvoorbeeld het voelen in het heden in plaats van het moeten in de toekomst, krijg je een frisse en verhelderende kijk op de situatie die je helpt in het proces.

Voorkomen

Het voorkomen van een burn-out is misschien nog wel belangrijker dan de re-integratie zelf. Waarom is het zo moeilijk om af en toe stil te staan bij de processen die bij jezelf in combinatie met je omgeving en de druk die je ervaart stil te staan. Juist door gebruik te maken van een coach en met haar deze zaken te bespreken, kan je de diepe periode van een burn-out misschien wel voorkomen en door een betere kennis van de energie en de gevoelens van je lichaam zal je in staat zijn om op die manier in het leven te staan die past bij je eigen behoeften en wensen en waarbij je dicht bij jezelf blijft ook als het om werkdruk of andere vormen van stress gaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *