Tips voor het voeden van peuters – 4 dingen om in gedachten te houden

Voeding is erg cruciaal voor de gezondheid en ontwikkeling van jouw baby. Hoe kinderen op jonge leeftijd worden gevoed, bepaalt hoe snel ze opgroeien en hoe gezond ze zullen zijn. Er is geen enkele manier om een ​​kind te voeden. Verschillende kinderen hebben natuurlijk verschillende behoeften. Desalniettemin zijn er een paar algemene tips die elke moeder in gedachten moet houden. Daar zijn ze:

Moedermelk is alles

Ongetwijfeld zal jouw baby op een gegeven moment zoveel verschillende soorten voedsel gaan eten. Hoewel deze voedingsmiddelen veel voedingswaarde hebben, gaat er niets boven moedermelk, vooral niet op deze jonge leeftijd. Moedermelk zit boordevol supervoedingsstoffen die het immuunsysteem stimuleren en die jouw kind gezond houden. Borstvoeding is ook zo’n intiem iets tussen moeder en kind dat de band die je voor altijd deelt, zal versterken.

Consistentie in voedertijden

Het is ook belangrijk om een ​​duidelijk plan te hebben over wanneer en hoe je jouw baby voedt. Je kunt niet zomaar met peuter voeding beginnen wanneer je maar wilt. Jouw kind heeft een consistente voedingsroutine nodig. Zorg ervoor dat je ook voor elke dag een lijst met voedingsmiddelen en snacks hebt. Door consequent te voeden, kan jouw baby sneller aan zijn eten wennen.

Vertrouw op je moederinstinct

Hoewel het hebben van een voedingsplan goed is, moet je soms ook je instincten als moeder volgen. Moeders hebben een zeer sterke band met hun kinderen. Het is gemakkelijk voor een moeder om te anticiperen wanneer hun baby honger zal hebben en zelfs wat de peuter wil eten. Vertrouw zoveel mogelijk op die instincten.

Geniet van de momenten

Voedertijd is de meest intieme ervaring tussen een moeder en een baby. Hoewel het soms rommelig kan zijn, is het ook een van die dingen die je nog lang in je hoofd blijft hangen. Koester en geniet daarom van elk moment.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *